Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader

 

A bevált és az új találkozása

 

A CD-Color a Dörken Csoport tagja és az Ewald Dörken AG egy leányvállalata, amely 2017-ben ünnepelte 125. évfordulóját. 125 év Dörken,  125 év festéktörténet –  a két legrégebbi és legismertebb német festékmárkából (DELTA® System és CWS WERTLACK) nőtte ki magát.

 

Továbbá a „25 éves Lucite® innovációk” is a sikertörténet részét képezik, magas szintű szakértelem a vízalapú bevonatrendszerek területén, magas költséghatékonyság a kivitelezésében és egyszerűsítés az építési munkafolyamatokban.

 

Évfordulónkra egy új imagevideót készítettünk.

 

Norman Sinn, zenész, egy zeneszámot komponált a videóhoz, amit maga is énekelt és rappelt fel. A videó főszereplőit  természetesen kollégáink alakítják.

 

 

 

 

Az alapítás éve

 

1892

Dr. Carl Dörken és Ewald Dörken megalapítja az  Ewald Dörken OHG-t, amely festékek, lakkok és korróziógátló festékek gyártásával foglalkozik.

 

1902

Dr. Carl Dörken a faolaj főzésére  egy eljárást dolgoz ki. Az eredmény egy faolajtartalmú zomácfesték , amely az Eburit márkanév alatt a következő hét évtized vezető festékanyagává válik.

 

1927

A Dörken elkezdi a nitrocellulózfestékek gyártását, amely ennek a festékgenerációnak az egyik úttörője lesz.

 

A 30-as évek

Elkezdődik a "szintetikus festékek" kora. A Dörken gyorsan a szintetikus gyantabevonatok, illetve a színtelen "Deltal" termékcsalád, valamint a színes "Deltalux" egyik vezető szállítójává válik.

 

 

 

 

 A háború utáni időszaktól az ezredfordulóig

 

1956

 Az idők egyre színesebbek - a festékek is. A DELTA®-Buntdeltal színes lakkok és a DELTA®-Samtcolor festékek piacra kerülnek, és a Dörken üzleti egység  legfontosabb pilléreivé válnak.

 

1978

A folyékony-műanyagfesték a  DELTA® polimer premierje. Az univerzálisan alkalmazható önmagát alapozó bevonatrendszer a fém, beton és műanyagfelületek színes bevonataként egycsapásra slágertermék lett.

 

1985

A Dörken kifejleszti az első alkidgyanta bázisú vízzel oldható zománcfestéket.

Ugyanebben az évben a vállalat a színkeverés iparába lép, mely  korlátlan színválasztékot jelent a festéknagykereskedőknek a zománc-  és  diszperziós festékek területén.

 

1990

A Dörken átveszi a DuPont de Nemours környezetbarát LUCITE® és IMLAR® homlokzatfestési rendszereinek gyártását és forgalmazását.

 

1991

 A DELTA®-Professional egy új vízes bázisú akril festékcsalád a piacon. Mind a nyolc terméke a professzoinális kategóriában  a környezetvédelmi  „Kék Angyal” díj nyertese.

 

1995

 A „Lack in Lack“ In-Can   rendszer  premierje.  A festékek közvetlen a kereskedőknél az eredeti, gyári minőségben, bármilyen mennyiségben és bármilyen kívánt színben készre keverhetőek.

 

 

 

A CD-Color-ral a második évezredben

 

2000

Az új CD-Color GmbH & Co. KG-t megalapítása.

Az Ewald Dörken AG festékekkel foglalkozó részlege  és a CWS Lackfabrik 50-50% -os részesedésével.

 

2001

A CD-Color az első festék- és lakkgyártó Németországban  DIN EN ISO 9001, a DIN EN ISO 14001 és az EC Eco Audit Verordnung (EMAS) minősítéssel.

 

2003

A tervezett VOC-irányelvre tekintettel, a CD-Color már megkezdi a 2007-től és 2010-től kezdődően alkalmazandó új határértékekre vonatkozó jövőbeli bevonórendszerének a  kifejlesztését.

 

2004

A CD-Color 100% -os Dörken leányvállalatává válik.

 

2005

A LUCITE® LacTec bemutatása a nyilvánosságnak. Az alacsony károsanyag kibocsátású, vízes bázisú PU-erősített professzionális festékrendszer kiemelkedő feldolgozási tulajdonságokkal, magas terhelhetőséggel és hibátlan záró-felületi megjelenéssel rendelkezik.

 

 

2007

A MixPlus új színezési technológiával a színkeverési technika mérföldkőveként kerül a piacra. Az új Mix-Plus tulajdonságait a jelentősen megnövelt  időjárási ellenállóképesség és az intenzív árnyalatok nagy fényereje jellemezi.

 

2008

A Dörken-csoport tagjaként a CD-Color elnyerte a "TOP 100" minőségi pecsétet, mind a 2010-es, 2012-es, 2014-es és 2016-as években, így a német középvállalkozások egyik legfőbb újítója.

 

2009

Bernd von Pachelbel az új ügyvezető igazgató.

 

2010

Az új kétkomponensű CWS WERTLACK® 2K-DuraTop vagy LUCITE® 2K-PUR Xtrem festékrendszerrel a CD-Color igazi győztes a vízalapú rendszerek között. Mind a beltéri, mind a kültéri igényekhez igazítva kiváló minőségű és rendkívül tartós eredmények érhetők el.

 

2011

A CWS WERTLACK márka Aqua Premiumline festékcsaládjának picra lépésének időpontja. Több VOC-konform klasszikus zománcfestékhez, mint például a Specoluxhoz vagy a Satinéhoz, ugyanazon alkalmazási területeken vízes bázisú testvértermékek is rendelkezésre állnak.

Franciaországban a CD-Color átveszi a CD Peintures S.A. építőipari festék üzletét, amelyet 2002-ben alapítottak a CWS Lackfabrik és az Ewald Dörken AG közös vállalkozásaként.

 

2012

A Lucite-márkanevű all-in one CD-Color bemutat egy-diszperziós festéket, melyet speciálisan tágas, nagy zárt helyekre fejlesztettek ki.  Szinte minden felületre alkalmazható; nincs szükség alapozásra, így egy költséghatékonyabb megoldás.

 

A CD-Color a  DELTA® Woodprotection keretén belül a DIN EN 927-1 szabvány szerint egy teljes, épületszerkezeteket átfogó favédelmi programot kínál a festő szakma számára.

 

 

2013

CD-Color átalakítja a hagyományos „DELTA®” márkáját és kiegészíti a portfoliót egy kompakt, új Aqua hibrid technológiával rendelkező vízes zománcfesték rendszerrel. Az új ipari felhasználási területet lefedő DELTA®-Industrie egy „intelligens“, szinte minden felületre alkalmazható kompakt termékválaszték, a gyakorlatban DIN EN ISO 12944 minősítésű korrozióvédelemmel.

2014

A CWS WERTLACK® DuoTop és DELTA® All-Top mint „mindenttudó“ termékek  látnak napvilágot a piacon. Az oldószeres bázisú, önmagát alapozó rendszer univerzálisan, több alapfelületre  alkalmazható, profi felhordást biztosít. Az innovatív szilikon-alkid kötőanyag technológia segítségével a festékréteg nem sárgul, gyorsan szárad és rövid időn belül terhelhető.

 

2015

Az új LUCITE® Isolack Satin zománcfesték, fából készült fa építőipari szerkezetekre két munkamenetben, a fában lévő színezőanyagok elleni szigetelő hatással – külön szigetelő alapozó használata nélkül.

 

 

2016

 "Plug & Spray" motto név alatt a CD-Color bemutat egy új eszközfüggetlen, alacsony nyomású szórási rendszert. A  LUCITE® HVLP 2in1 Satin illetve a CWS WERTLACK® HVLP DuoTop Aqua külön alapozás nélkül, mint önmagát alapozó termékek különféle alapfelületekre felhordhatóak, ezzel időtakaréskos munkavégzést biztosítva a felhasználónak.

 

contact background

Kapcsolat

Kérdése van? Vegye fel Velünk a kapcsolatot, készséggel állunk rendelkezésére.

Kapcsolat