Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader

Cégünket a 2020-as év elején kereste meg a feldolgozó üzem műszaki igazgatósága. Akkori elmondásuk szerint egy évről évre visszatérő problémára kértek hosszútávú megoldást. Az üzemépületben folyamatosan problémát okozott a mennyezet bevonatának leválása továbbá az épület funkciójából adódó magas páratartalom miatti erős organikus szennyeződés (penész). Mivel a teljes üzemépület festésre nem volt lehetőség a 2020-as évben mindenképpen egy olyan megoldásra volt szükségünk, hogy megakadályozzuk a felületek visszapenészedését a levegőben jelenlévő penész csírák miatt. A feladat komplexitása lévén a Dörken Coatings alkalmazástechnikusainak segítségével egy olyan hosszútávú megoldást -rétegfelépítést kellet kínálnunk megrendelőink felé, amivel egyszerre tudjuk orvosolni a penészedés és a festék leválásának problémáját.

 

Alapfelület / objektum leírása:

 

A fal- és mennyezeti felületeket illetően a meglévő régi 2K vizes bevonatrendszert alaposan megvizsgálva kijelenthető, hogy az részben nem hordozóképes fellazult régi bevonat (felpattogzódások), továbbá erős felületi szennyeződéseket, valamint részleges felületi kivirágzásokat (penészfoltok) tapasztaltunk.

Vas- és acél felületek meglévő régi bevonattal, erős szennyezettséggel. Alapvetően a meglévő régi bevonatok tapadóképességét és átfesthetőségét alaposan meg kellet vizsgálnunk.

 

Javasolt rétegfelépítések:

 

Fal -és mennyezeti felületek:

  1. Nem hordozóképes régi bevonatok eltávolítása. Az eltávolított régi bevonatot össze kell gyűjteni és a helyi előírásoknak megfelelően meg kell semmisíteni. A felületi szenyeződéseket valamint kivirágzásokat teljes mértékben át kell kefélni, és a felületről szárazon el kell távolítani. Az alapfelületet alaposan meg kell tisztítani. Az eltávolított szennyezőanyagokat össze kell gyűjteni és a helyi előírásoknak megfelelően meg kell semmisíteni.
  2. A felületelőkészítés után maradt nyers vakolt felületeket (lepattogzódások helyei) LUCITE Sealer színtelen, vízzel hígítható speciális tiszta akril mélyalapzóval le kell alapozni. Az alapozót a felületi nedvszívásnak megfelelően tiszta vízzel hígítva be lehet állítani.
  3. LUCITE All-in 5 MAT, selyemmatt fényű, egyrétgeű speciális tiszta akrilát bázisú tapadás közvetítő alapozóbevonat felvitele a fal-és mennyezeti felületekre. A termék megfelel az élemiszeriparhigiéniai előírásoknak, vonatkozó német nyelvű élemiszerhigiéniai bevizsgálása honlapunkról elérhető.
  4. LUCITE MultiResist PRO, szagsemleges, magas fedőképességű, speciális akril-ásványi kötőanyagbázisú záróbevonat felhordása. Különösen ajánlott élelmiszer gyártó -és feldolgozó területre, a termék biocid mentes, mégsem tud felületén a kivirágzás (penész) megtelepedni annak baktériumölő tulajdonsága miatt.

Vas-/ acélvezetékek, meglévő régi festékbevonatokkal:

  1. A meglévő bevonatok tapadóképességét, és azok alatti rozsdamentességét, átfesthetőségét, hordképességét meg kell viszgálni. Az alapfelületet alaposan meg kell tisztítani. A felületet a meglévő rozsdától, revétől,fellazult régi bevonatoktól kézi-vagy gépi csiszolással el kell távolítani. Az eltávolított szennyezőanyagokat össze kell gyűjteni és a helyi előírásoknak megfelelően meg kell semmisíteni.
  2. Köztes – és záróbevonat (2 réteg) készítése Delta AntiCor DTS 2K -SG 40, 2K Poliuretán-akril bázisú oldószeres termékkel.

További referenciák

contact background

Kapcsolat

Kérdése van? Vegye fel Velünk a kapcsolatot, készséggel állunk rendelkezésére.

Kapcsolat